Babyspinat er spinat der er høstet, inden den er færdigudviklet. Den har en mild smag og er god i varme retter, stuvninger og blandede salater.
Bredbaldet persille har i modsætning til den velkendte kruspersille helt glatte blade. Smagen er karakteristisk og kraftig.
Spæde rødbedeblade med en meget mild smag af rødbede og let nøddeagtig eftersmag. Velegnet i salater og i varme retter, hvor bladene vendes i lige før servering.
Feldsalat har en mild, lidt krydret, nøddeagtig smag. Det gør den god i salater, grønsagsblandinger, supper, stuvninger eller dampet.
Fennikel er rig på æteriske olier og har en lakridsagtig smag. Kan spisesrå og tilberedt. Skær den i papirtynde skiver og brug den i salater, gryderetter, marineret og let dampet.
Kaldes også ærtesalat på grund af den milde smag af ærter. God i salater og som pynt.
Har tjavsede og grønne blade og en fyldig og aromatisk, men ganske bitter smag. Derfor er den bedst sammen med andre salater eller som pynt.
Det er en vintergrøntsag som får en sødere og mere aromatisk smag, hvis den har været udsat for frost. Grønkål har en stærk kålsmag og er især rig på A- og C-vitamin.
Findes både som en grøn og rød type. Sød salatsmag og god sammen med bitre salater. Deles i halve eller kvarte. Kan serveres rå, grillet eller braiseret.
Velkendt traditionel salat også kaldet mormorsalat, med lysegrønne tykke runde blade. Velegnet i blandede salater og som pynt.
Grøn krusbladet salat. Mild krydret smag. Flot som pynt og velegnet til blandede salater
Rød krusbladet salat. Mild krydret smag. Flot som pynt og velegnet til blandede salater.
Grøn salat med kraftige blade og meget sprød struktur. Smagen er kraftig og let nøddeagtig. Velegnet i salater og som pynt.
Japansk bladgrønsag. Har en mild smag, hvilket gør den velegnet i blandede salater, alene eller i wokretter, hvor den vendes i lige før servering.
Spæde rødbedeblade med en meget mild smag af rødbede og let nøddeagtig eftersmag. Velegnet i salater og i varme retter, hvor bladene vendes i lige før servering.
Smag og konsistens minder om en mellemting mellem grønkål og spinat. Palmekål er sprængfyldt med fibre og antioxidanter.
Spændende asiatisk bladgrønsag med karakteristisk smag. God til wok, supper og salat.
Kan anvendes i saucer, til stege, kylling og som grønt drys på nye kartofler.
Mild og aflang variant af radicchio, der varierer i størrelsen. Treviso har en frisk let bitter smag. Rig på beta-caroten, folat og kalium
Radicchio chioggia er den mest udbredte variant af radicchio. Den er god i blandede salater eller som dekoration. Smagen er frisk og bitter.
Grøn salat med kraftige blade og meget sprød struktur. Smagen er kraftig og let nøddeagtig. Velegnet i salater og som pynt.
Smagen er meget aromatisk og krydret og kan karakteriseres som senneps- og nøddeagtig. Rucola kan indgå i et utal af retter kolde som varme bl.a i salater, pesto, supper.
Har en delikat, sød og let bitter smag. Kan braiseres, smørsteges og grilles, Bør tilberedes med væske eller fedtstof, da det ellers branker og bliver bittert. Også god til pynt.
Kaldes også ærtesalat på grund af den milde smag af ærter. God i salater og som pynt.
Spæd rødbedeblad som har en meget mild smag af rødbede, med en let nøddeagtig eftersmag. God i salater og varme retter, bladene vendes i lige før servering
Rød spidskål er en ”farvet udgave” af (traditionel) grøn spidskål. Kålen er sprød med en rigtig god og lidt skarp smag.
Rødkål har en stærk kålsmag og er rig på kostfibre, mineraler og C-vitamin Den kan spises tilberedt og rå. Kan holde sig ca. 2 måneder i køleskab, når den er i pose.
En bladgrønsag, der kan være glat eller kruset. Kan anvendes dampet, stuvet, sauteret, i tærter, pastaretter, supper eller saucer. God sammen med muskatnød og citron.
Ærteskud er forstadiet til ærter, de høstes inden planten bliver stor. Smagen er intens med sødme og sprødhed. Ærteskud er yderst dekorative med fine spæde blade og slyngtråde. God i salater, som pynt eller i en hjemmerørt dressing eller pesto.